İçeriğe geç

Borani Mezesi Nasıl Yapılır

Borani meze nasıl yapılır?

Borani için doğranmış soğan ve sarımsağı zeytinyağı ile bir tavada kavurun. Sonra ıspanağı ekleyin ve ıspanak renk değiştirip pişene kadar iyice kavurun. Boraniyi soğumaya bırakın. Soğuduktan sonra yoğurtla karıştırın ve servis tabağına koyun.

Borani nasıl yapılır tarifi?

Borani tarifi nasıl hazırlanır? Bir tavada doğranmış soğan ve sarımsağı soteleyin. Sonra ıspanağı ekleyin ve pişene kadar iyice soteleyin. Soğuduktan sonra yoğurtla karıştırın ve servis tabağına koyun.

Borani nasıl yapılır tarifi?

Borani için doğranmış soğan ve sarımsağı zeytinyağı ile bir tavada kavurun. Sonra ıspanağı ekleyin ve ıspanak renk değiştirip pişene kadar iyice kavurun. Boraniyi soğumaya bırakın. Soğuduktan sonra yoğurtla karıştırın ve servis tabağına koyun.

Borani tekniği nedir?

Borani, diğer adıyla boran, sebzelerin haşlanarak veya güveçte pişirilerek doğal yoğurt veya sarımsaklı yoğurtla karıştırıldığı bir yemektir. Genellikle soğanla birlikte yenir. Borani ayrıca meze olarak sofralara konuk olur.

Borani çeşitleri nelerdir?

Borani, diğer adıyla boraniye, Hatay mutfağına ait yöresel bir yemektir. Soğan boraniyesi, kabak boraniyesi, ıspanak boraniyesi ve bakla boraniyesi gibi çeşitleri vardır.

Yeşil kabak borani nasıl yapılır?

Kabak borani nasıl yapılır? Kabakları rendeleyin ve suyunu sıkın. … Büyük bir tavada zeytinyağını ısıtın ve kabakları orta ateşte yaklaşık 10 dakika, su buharlaşana kadar soteleyin. Sarımsak ve naneyi ekleyin ve karıştırın. … Yoğurt, tuz ve soğutulmuş kabakları derin bir kasede karıştırın ve servis tabağına alın.

Borani hangi ilimize aittir?

Urfa (Şanlıurfa) Pencer (Pazı) Boranisi Urfa (Şanlıurfa) Pencer (Pazı) (Beta vulgaris) Boranisi pazı sapları (pencer) kullanılarak et ve köfte (bulgurdan) yapılarak sarımsaklı yoğurtla servis edilir. Hazırlanması zaman alır. Emek ve ustalık gerektiren yöresel bir ziyafet yemeğidir.

Yumurta borani nasıl yapılır?

Borana Nasıl Yapılır Yumurtalar tereyağı ile haşlanır. Üzerine yoğurt dökülüp tekrar kaynatılır. Sarımsak eklenir. Servis tabağına alındıktan sonra üzerine acı kırmızı biberli tereyağı dökülerek servis edilir.

Kabak borani nedir?

Ispanak, kabak ve bakla gibi sebzelerle yoğurtla yapılan yemeklere yaygın olarak “borani” denir. Mısır ve Suriye’de borani yemekleri kabak, kış kabağı, ıspanak ve hatmi ile yapılırken, İspanya’da “al boronia” patlıcan ve zeytinyağı ile pişirilir.

Patates borani hangi yöreye aittir?

Hem ana yemek hem de meze olarak servis edilen patates borani yemeği, Erzurum’a özgü oldukça pratik ve lezzetli bir yemektir. Erzurum’da patates, iklim koşulları ve kolay ulaşılabilirliği nedeniyle eski çağlardan beri yemek pişirmede en çok tercih edilen sebze olmuştur.

Ispanaklı borani nerenin?

Hatay yöresine özgü ıspanak boranı, lezzetiyle sofraları şenlendiren sağlıklı ve hafif bir yemektir. Ispanak boranı yöresel lezzetler arasında sevilen ve sıkça tercih edilen bir tariftir.

Boraniye un konur mu?

Teflon tavaya 2 yemek kaşığı tereyağı ve 1 yemek kaşığı sıvı yağı koyup eritin. 2 yemek kaşığı eritilmiş un ekleyin. Unu eritilmiş yağ ile iyice kavurun.

Borani meze mi?

Biberli Borani; Yoğurt, dereotu ve biber sevenler için oldukça pratik ve iştah açıcı bir mezedir.

Havuç borani nasıl yapılır?

Havuçları rendeleyin, bir tavaya zeytinyağı koyun ve rendelenmiş havuçları üstüne koyun. Havuçlar hafifçe yumuşayana kadar yaklaşık 5 dakika kavurun, sonra ocağı kapatın ve soğumaya bırakın. Yoğurda sarımsağı rendeleyin, tuz ekleyin ve karıştırın. Soğumuş havuçlarla karıştırın ve bir servis tabağına yerleştirin.

Bakla borani nedir?

Isparta mutfağının en lezzetli yemeklerinden biri de bakladır. Genellikle et yemeklerinin yanında servis edilen Bakla Boranı, taze bakla, zeytinyağı ve yoğurt sosuyla hazırlanır.

Borani hangi ilimize aittir?

Urfa (Şanlıurfa) Pencer (Pazı) Boranisi Urfa (Şanlıurfa) Pencer (Pazı) (Beta vulgaris) Boranisi pazı sapları (pencer) kullanılarak et ve köfte (bulgurdan) yapılarak sarımsaklı yoğurtla servis edilir. Hazırlanması zaman alır. Emek ve ustalık gerektiren yöresel bir ziyafet yemeğidir.

Zengin meze nasıl yapılır?

Zengin bir tarif nasıl yapılır? Kahvaltıda kebapların yanında servis edebileceğiniz iştah açıcı bir meze salatası. Domates, soğan, maydanoz ve naneyi incecik doğrayıp, baharatları, yağı ve ekşi mayayı diğer malzemelerle karıştırıp sunuma hazırlıyoruz. Afiyet olsun.

Yumurta borani nasıl yapılır?

Borana Nasıl Yapılır Yumurtalar tereyağı ile haşlanır. Üzerine yoğurt dökülüp tekrar kaynatılır. Sarımsak eklenir. Servis tabağına alındıktan sonra üzerine acı kırmızı biberli tereyağı dökülerek servis edilir.

Havuç borani nasıl yapılır?

Havuçları rendeleyin, bir tavaya zeytinyağı koyun ve rendelenmiş havuçları üstüne koyun. Havuçlar hafifçe yumuşayana kadar yaklaşık 5 dakika kavurun, sonra ocağı kapatın ve soğumaya bırakın. Yoğurda sarımsağı rendeleyin, tuz ekleyin ve karıştırın. Soğumuş havuçlarla karıştırın ve bir servis tabağına yerleştirin.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir