Verdiğim ifadeyi nasıl öğrenirim?
Adıma sunulan dosyaların içeriklerini nereden sorgulayabilirim? Belirttiğiniz konu ile ilgili bilgiye Adalet Bakanlığı’nın www..tr adresindeki e-Hizmetler bölümünde yer alan Dava Dosyası Sorgulama servisinden ulaşabilirsiniz.
İfade e-devlette görünür mü?
Vatandaş Portalı Bilgi Sistemi (Vatandaş Portalı) sayesinde, Türkiye Cumhuriyeti kimlik numarasına sahip tüm vatandaşlarımız; adli, idari yargı ve kolluk kuvvetlerinde müdahil oldukları dosyaları, Vatandaş Portalı’na giriş yaparak (e-devlet şifrenizle) takip edebilirler.
Mahkemede verilen ifade e-devlette görünür mü?
Mahkeme dosyasını sorgulamak için e-devlet şifresine ihtiyacınız var. Genel olarak e-devlet üzerinden dosya sorgulamak mümkündür. Daha detaylı bir talepte bulunmak isterseniz UYAP vatandaş portalı servisini kullanabilirsiniz.
Sahit gösterildiğim davayı nasıl öğrenebilirim?
Hiçbir şey bilmediğim bir konuda tanık olarak getirildim. Ne olacak? Tanık olarak getirdiğiniz olay hakkında hiçbir bilginiz yoksa, mahkemede hiçbir bilginiz olmadığını belirtmeniz ve gerekirse doğruyu söylediğinize yemin etmeniz gerekecektir.
UYAP verdiğim ifadeyi nasıl görebilirim?
“Sisteme Giriş” butonuna tıklayın. “Dosya Talebi” butonuna tıklayın. Dosyanızın işlem gördüğü yeri girin: Adalet Bakanlığı, İdari Yargı veya Adli Tıp Kurumu, davanızın görüldüğü il. Türkiye Cumhuriyeti Kimlik Numarası ve mahkemedeki cüzdan seri numarasını girin. “Sorgula” butonuna tıklayın.
Polise ifade verdikten sonra ne olur?
İfade alındıktan sonra, belirli olayın özelliklerine ve suçun niteliğine bağlı olarak, savcı ifadesi alınan şüpheliyi serbest bırakabilir. Kişi, tutuklama talebiyle sulh cezaya sevk edilebilir. Ya da sulh mahkemesi, kişiyi yalnızca adli kontrol talebiyle cezai cezaya sevk edebilir.
İnfaz çağrı kağıdı e-devlette görünür mü?
Adalet Bakanlığı Adli Sicil ve İstatistik Genel Müdürlüğü ile Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı’na bağlı Türksat Uydu Haberleşme Kablo TV ve İşletme A.Ş. arasında imzalanan protokol çerçevesinde vatandaşlar, e-Devlet kapısı üzerinden “Adli Sicil Belgesi” alabiliyor.
İfadeye çağrıldığımı nasıl öğrenebilirim?
Tanıklık çağrısı: Tanıklık yaparken ifadesi alınacak veya dinlenecek kişi önce davetle çağrılır. Emrin neden çağrıldığı açıkça belirtilir. Tanıklık yapmaya gelmezse zorla mahkemeye çıkarılacağı duyurulur.
Karakola şikayetten sonra ne olur?
Suç duyurusunda bulunulması üzerine polis, konuyu ilgili Cumhuriyet savcılığına bildirir, Cumhuriyet savcılığının emir ve talimatları doğrultusunda olayı soruşturur, savcılık tutanağı düzenler ve dosyayı Cumhuriyet savcılığına iletir.
Mahkeme kararı e-devlete ne zaman düşer?
Hakkımda açılan bir davanın sisteme yansıması kaç gün sürer? Hakkınızda açılan bir davadan haberdar olsanız bile aynı gün içerisinde e-devlet veya UYAP sistemine yüklenmez. Genellikle davanın sisteme yansıması 1 hafta veya en fazla 10 gün sürer.
Tanık olarak ifade vermek sicile işler mi?
İfadenizi verirken, dava hakkında gördüğünüz ve bildiğiniz her şeyi açıkça belirtmeli ve doğruyu söylediğinize yemin etmelisiniz. İstisnai durumlar haricinde tanıklık zorunludur. Bu konuda ifade verenlerin kayıtlarına ilişkin hiçbir işlem yapılmayacaktır.
Adıma açılmış suç duyurusu var mı?
Avukatınız aracılığıyla savcılığın size karşı bir soruşturma başlatıp başlatmadığını öğrenmek için resmi bir talepte bulunabilirsiniz. Avukatınız size gerekli desteği sağlayabilir, sorgulama sürecinde size eşlik edebilir ve sizi bilgilendirebilir.
Karakola verilen ifade nereden bakılır?
Savcılar veya polis ve jandarma gibi kolluk kuvvetleri sorgulayamaz. Bu aşamada gerçekleştirilen bilgi edinme süreci ifadedir. Soruşturma yalnızca mahkeme tarafından yürütülebilir.
Şahit yazdırılan kişi mahkemeye gitmezse ne olur?
Tanık mahkemeye gelmezse ne olur? Hukuk Muhakemeleri Usulü Kanunu’na göre, mahkemede ifade vermemeniz için bir sebep göstermezseniz, mahkemeye çıkmaya zorlanabilirsiniz. Gelmemeniz durumunda, ulaşım masrafları ve 500 Türk Lirasına kadar para cezası ödemeniz gerekebilir.
Tanık olduğum davayı nasıl öğrenirim SMS ile?
Anında Sorgulama, abonesi olmayan avukatların ve vatandaşların, bilgi almak istedikleri dava veya işlem hakkında 4060’a kısa mesaj göndererek ve sistemden SMS cevabı alarak bilgi edinmelerine olanak tanır.
İfadeye çağrıldığımı nasıl öğrenebilirim?
Tanıklık çağrısı: Tanıklık yaparken ifadesi alınacak veya dinlenecek kişi önce davetle çağrılır. Emrin neden çağrıldığı açıkça belirtilir. Tanıklık yapmaya gelmezse zorla mahkemeye çıkarılacağı duyurulur.
Savcılıktaki dosyayı nasıl görebilirim?
Dosyanın içeriğini görüntülemek için dosyanızın bulunduğu savcılığa talepte bulunmanız gerekir. Dosyayı elinde bulunduran savcı talebinizi görürse ilgili soruşturma dosyasına UYAP üzerinden ulaşılabilir. Ancak ilgili savcı talebinizi görmezse dosyanın içeriğine erişilemez.
Savcılık soruşturması uyapta gözükür mü?
Çalışmanın tamamlanmasının ardından avukatlara, fiziki olarak erişimlerinin bulunduğu soruşturma dosyasındaki belgelere UYAP üzerinden ulaşma imkânı sağlandı.
Savcı ifadeye ne zaman çağırır?
Kişinin zorla getirilmesine karar verilmesi halinde savcının ifade vermeye çağrılması için süre 24 saattir. Kişinin bu süre içerisinde hazır bulunması zorunludur.